Genel sorularımızın yanıtlarını burada bulabilirsiniz.
Genel
* Yapı Ruhsat İşleri
* Dilekçe
* Taahhütname
* Tapu
* Elektrik ve mekanik tesisat projeleri
* Çevre ve peyzaj projeleri
* Belediyelerden istenen projeler
* Mimari proje
* Statik proje
* Evin üretimi ve montajı
* Iç ve dıs cephe boya vernik uygulamaları
* Elektrik tesisatı iç borulama isciligi
* Kapı pencere ve dogramalar
* Merdiven ve parkeler
* Tabandan çatıya tüm izolasyon uygulamaları
* Isıcamlar
%10 Peşinat projelendirme süreci,çizimler,sipariş
%50 Üretim başlangıcı
%30 Şantiye de Kütük duvarların kurulumu bitiminde
%10 İş teslimi
Sipariş verildikten sonra Ukranya üretimi 6-8 haftadır , montajı ise modele ve evin hacmine göre göre değişiklik göstermektedir ,
Montaj sürelleri
60-100 m² arası evlerde 30-40 gün
100-300 m² arası evlerde 50-70 gün
300-500 m² evlerde 60-90 gün arasındadır
500 üzeri evler projeye ve planlamaya bağlı olarak 90 gün üzerindedir..
Ahşap yalıtkan bir malzemedir iletken bir malzeme değildir bu sebeple ahşap malzeme ısıyı, yapının içinde tutma özelliğine sahiptir, hem fazla soğuk hem de fazla sıcak bölgelerde de son derece yüksek yalıtım sağlar.
Daha az enerji harcayarak daha çok serinlik veya sıcaklık sağlarsınız. Yazlık bölgelerde kullanılan ahşap yapılar ısıyı daha çok içerde hapsettiği için serinlemeniz için gerekli ısı derecesi yapının içinde daha uzun süre durmaktadır.
Kanada, Finlandiya, İsveç Gibi soğuk iklim kuşağına sahip ülkelerdeki müstakil yapıların %95’i Ahşap konstrüksiyonlu yapılardır
Ahşap evlerin ömür sanılanın aksine çok uzundur. Dünyada 800 yıllık ahşap yapılar hala ayakta durmaktadır. Taş yapılardan sonra en uzun ömürlü malzeme ahşaptır, mısır piramitlerinde ahşap kolonlar ve kirişler bulunmuştur, Venedik ahşap kazıklar üzerine kurulmuş bir şehir ve hala o kazıklar binaları ayakta tutmaktadır.
Betonarme bir yapının hizmet ömür ise sanılanın aksine çok kısa 50-70 yıl teknik hizmet ömrü vardır
*Ahşap evin bakımı sadece belirli aralıklarla (3-5 yıl ) dış cephenin tekrar boyanmasından ibarettir, iç cepheye bir bakım gerekmez.
*Kullandığımız boyalar kalite değeri çok yüksek ahşap yüzeye tutunma özelliği olan su bazlı insan sağlına kesinlikle zararı olmayan özel Avrupa menşeili boyalardır.
*Evin yapıldığı coğrafya yani bulunduğu bölge ve şehir ve konumu, dış cephenin bakım süresini belirleyen en önemli faktördür. Evin güney cephesi boyası, batı ve doğu cephelerine göre daha erken deforme olur, çünkü boyanın etkilediği en önemli faktör UV (Güneş Işığı içinde var olan ışınlar) cephede deformasyon yaratır, Evin veranda bölümünde güneşe ve yağmura maruz kalmayan bölümler ise çok daha uzun süre (10-15 yıl ) bakım gerektirmez.
Aslında ahşap ve yangın kelimeleri yanyana geldiği andan itibaren çoğumuzun tüyleri diken diken olur! Oysa yangına dayanıklı olsun diye çelik kolonların ahşapla kaplandığını, spor salonu gibi büyük kalabalıkların bulunduğu yapıların çatılarında, yangın sırasında çökmesin diye ahşap elemanlar kullanıldığını çoğumuz bilmeyiz.
Kapalı bir mekanda yangın çıktıktan kısa bir süre sonra sıcaklık birkaç yüz dereceye ulaşır. Metal çok iyi bir ısı iletkeni olduğundan yangın sırasında sıcaklık 500-600 derecelere çıktığında, bütün mekanik dayanım özelliğini kaybederek çöker. Ancak ahşap, iyi bir iletken olmadığından mekanik özelliklerini kaybetmeden yangına metallere göre çok daha uzun süre dayanır. Alev ve ısı yüzeyde bir karbon tabakası oluşturarak alevin iç kısımlara yayılmasını azaltır. Sanıldığının aksine ahşap yapılar, yangına dayanıklılık açısından çelik ve betonarme yapılara göre çok daha güvenlidir. Ahşap, ısı geçirmeme ve kömürleşme özelliği sayesinde yangına 30 ile 90 dakika arasında dayanabilirken çıplak çelik, genleşme katsayısının yüksekliği nedeniyle ancak 10 dakika dayanabilir ve sonra çöker (11 Eylül saldırılarında aşırı sıcaklık nedeniyle çöken ikiz kulelerde olduğu gibi).
Ahşap, doğal bir esnekliğe sahip bir malzemedir. Bu özellik, deprem sırasında oluşan titreşimleri emme ve dağıtma kabiliyetine sahiptir. Ahşap yapılar, deprem anında bu esneklikleri sayesinde bina üzerindeki stresi azaltabilir ve yapıyı daha dayanıklı hale getirebilir.
Ahşap yapıların depreme dayanıklılığını artıran bir diğer faktör de iyi tasarım ve inşaat teknikleridir. Profesyonel bir mimar ve mühendis tarafından yapılan doğru tasarım, yapıyı depreme karşı güçlendirebilir. Ahşap kullanımında doğru bağlantı yöntemleri ve güçlendirme teknikleri de büyük önem taşır
Ahşap yapılarda kullanılan malzemeler ve teknikler, sürekli olarak gelişmektedir. Yüksek dayanıklılık özelliklerine sahip ahşap türleri ve modern inşaat malzemeleri, yapıların deprem dayanıklılığını artırmak için kullanılmaktadır
Yapılan araştırmalar doğal çevreye maruz kalmanın insan psikolojisine, fizyolojisine ve genel sağlığına uzun süreli olumlu etki ettiği kanıtlanmıştır. Ahşap yapılar da doğal olduğu için insanların kan basıncını düşürmekte, olumlu düşüncelerinde artış sağlamakta ve huzurlu hissetme duygularını arttırmaktadır. Ahşap evler insanın hem fiziksel sağlığına hem de psikolojik sağlığına çok olumlu katkılar sağlamaktadır.
Herrington Kurtarma Merkezi, kanıta dayalı tasarım yoluyla bina sakinlerinin deneyimini iyileştirmek için okullar, ofisler ve sağlık tesisleri gibi binalarda ahşap kullanmışlardır.
Görünür ahşap malzemeler stresi azaltabilir ve sağlığı iyileştirebilir
Son araştırmalar, ahşabın iç mekândaki görsel varlığının bina sakinleri arasındaki stres seviyelerini önemli ölçüde azaltabildiğini buldu. . Stres kan basıncını ve kalp atış hızını artırır, bağışıklık sistemini zayıflatır, sinirlilik ve odak eksikliğine neden olur. Bu faktörler, bina sakinleri arasında genel sağlık ve görev performansında bir düşüşe neden olabilir.
Aslında, bu evler, otonom sinir sistemi üzerinde belirgin bir etkiye sahiptir, kan basıncını ve stres seviyelerini düşürür.
Araştırmaya göre ahşap, aşağıdaki sağlık yararlarının elde edilmesine yardımcı olabilir:
• Daha düşük stres seviyeleri
• Geliştirilmiş dikkat ve odaklanma
• Daha fazla üretkenlik
• Daha hızlı iyileşme
• Daha az ağrı algısı